בין אם אתם נוהגים, מבשלים או עושים כל דבר אחר שבו הידיים שלכם עסוקות, הנה כמה דרכים בהם תוכלו לנצל את העוזר הקולי של גוגל (בהנחה ויש לכם אנדרואיד עם Google assistant עליו):
לשלוח הודעות קוליות:
הודעות קוליות הן כבר מזמן הווקי טוקי של העולם, בפרט של הדור הצעיר יותר שאימץ את הטכנולוגיה. אבל במקום להחזיק את הכפתור של המיקרופון לחוץ בכל זמן הקלטת ההודעה אפשר פשוט לבקש Hey Google, send an audio message” או “Hey Google, send an audio message to Galit saying I’m on the way.
הפיצ׳ר זמין באנגלית ועובד כמו קסם. אם תרצו לשלוח הודעה בעברית תוכלו רק לבקש מגוגל שישלח הודעה קולית ואת ההודעה עצמה תוכלו להקליט בעברית (גוגל ינחה אתכם שלב אחרי שלב).
לבדוק איזו מסעדה קרובה עושה משלוחים/פתוחה:
בימי העבודה מהבית, מאוד קל להסחף עם הזמן ולשכוח לאכול. שאלה פשוטה לגוגל תמצא בקלות מה פתוח לידכם ואפשר להזמין ממנו.נסו לומר Hey Google, find restaurants that deliver near me
לעשות סלפי:
תמיד יש את זה שמצלם ויוצא חתוך בתמונה, או סתם מעוך. עכשיו אפשר לשים את הטלפון ופשוט לבקש מגוגל Hey Google, take a selfie והוא יפתח את המצלמה הקדמית באופן אוטומטי ובספירה עד 3 יצלם אתכם
לעשות שיחת וידאו:
כמה קל זה פשוט לבקש Hey Google, video call Galit ולהתחיל שיחת וידאו? שימו לב שהנ״ל מתבצע דרך שירות הוידאו של גוגל,כך שאם אתם או איש הקשר שלכם לא רשומים שם לא תצליחו לבצע. אגב, גם לבקש לשלוח סמס רגיל יעבוד באותה הצורה (החליפו את המילה וידאו במילה text)
לשתף תוכן:
אם יש לכם תמונה או אלבום שתצרו לשתף מהאירוע האחרון שהייתם בו (או סתם תמונה או תוכן שאהבתם) , תוכלו לבקש מגוגל “Hey Google, share this with Galit והוא בתמורה ישלח לינק לתוכן הרלוונטי ישירות לאיש הקשר שלכם.
ואחרון חביב אבל אחד החשובים:
לקרוא עבורכם דפי אינטרנט
אחת היכולות המדהימות בעיני, גם בהיבט של פרודוקטיביות וגם בהיבט של נגישות היא היכולת של העוזר הקולי של גוגל לקרוא דפי אינטרנט. איך זה קורה? פותחים עמוד בדפדפן כרום ופשוט מבקשים Hey Google ,read this page to me. חייבת לומר כי מבדיקות שערכתי הפיצ׳ר עבד טוב במכשיר פיקסל של גוגל אבל פחות טוב במכשיר סמסונג, כך שאני מניחה שכאן דרושה עוד עבודה עד שיעבוד בצורה חלקה אצל כולם.
משתמשים בעוד קיצורים יעילים? שלחו אלי במייל או בעמוד הפייסבוק