גוגל בוחנת ממשק פשוט יותר למכשיר ה Nest Hub Max שלה עבור אוכלוסיות מבוגרות
בעקבות וירוס קורונה, שמאלץ אנשים רבים לשהות בבידוד, בפרט כשזה מגיע לאוכלוסיה מבוגרת שנמצאת בסיכון מוגבר, הרמקולים החכמים הם פתרון מצוין לא רק עבור צריכת מדיה, אלא גם,ובעיקר עבור תקשורת בין אישית עם משפחה וחברים.
מכשירים כמו ה Nest hub max של גוגל והמקבילות שלהם אצל אמזון הם רמקולים חכמים המצוידים גם ברמקול חזק ואיכותי, גם במסך וגם במצלמה מובנית – שלושה תנאים מצוינים כדי לשמש מבוגרים לתקשורת עם אחרים. כעת מחלקת גוגל כ 1000 מכשירים לרשת בתי אבות בוושינגטון, על מנת שהשתתפו בפיילוט שלה עבור חווית המשתמש הייעודית לסגמנט המבוגרים.
הרעיון פשוט – להוריד את החיכוך והקשיים שיש בשימוש בטכנולוגיה חדשה או בצורך לעשות קסטומיזציה עבור כל משתמש. כך בעצם מתכוונת גוגל להטעין מראש את אנשי הקשר על גבי המכשיר וכן להציף תוכן רלוונטי עם שימושים אפשריים כדי ללמד ולהדריך את משתמשיה המבוגרים בליווי המסך – דברים כמו מזג האוויר, התקשרות לילדים, שמיעת מוסיקה מרגיעה ועוד.
כרגע מצהירה גוגל שעל מנת לשמור על פרטיות המשתמשים, אינה מתכוונת לשמור את הפקודות הקוליות בענן שלה, כפי שקורה אצל כל משתמשיה הקיימים.
נושא הליווי של עוזרים חכמים בקרב האוכלוסיה המבוגרת הוא נושא מתפתח גם בארה״ב וגם באירופה, כבר סיפרתי כאן על חלוקה דומה שעושה פייסבוק עם מכשיר הפורטל שלה בקרב אוכלוסיה מבוגרת, וכן על פרויקט voice for loneliness באנגליה שבודק כיצד עוזרים קוליים מפיגים בדידות של מבוגרים שגרים לבד או חיים בבית אבות. גם בהולנד Project Zilver דואג להנגיש את השימוש בעוזר קולי בדיוק מאותם המניעים- להקל על האוכלוסיה המבוגרת ולאפשר לה קשר עם העולם והפגת בדידות דרך מכשירים אלה.
הנגשה של הממשק, כפי שעושה כרגע גוגל עם הטסט שלה, עשויה לשנות עבור סגמנט המבוגרים את חיי היום יום, ולאפשר להם את הדבר הבסיסי שכל אדם צריך – שיחה עם אדם אחר, קשר לעולם החיצוני ויכולת שליטה גם כאשר שאר הטכנולוגיות מסביבך מתקדמות. קול הוא דבר שכולנו יודעים איך לעבוד איתו, ומייצר אצל המבוגרים תחושת בטחון ושליטה, שחסרה להם כיום, במחייה לבד ובבידוד עקב וירוס קורונה.