איך ישפיע שילוב של מציאות רבודה על עולם העוזרים הקוליים? מחקר מעניין מאוניברסיטת קרנגי מלון בארה״ב
בעולם אידיאלי, לא רק שהעוזר הקולי שלכם יבין את המילים שלכם, אלא גם את הקונטקסט שבו אתם נמצאים.
כבני אדם, מרבית השיח שלנו מושתת על קונטקסט, שבעולם הקולי הוא אלמנט חשוב שחסר כרגע לצורך שיחה שוטפת. ישנם לא מעט פיתוחים של מכונות לומדות שמנסות לפצח את האתגר של הבנת שפה בצורה כזו שתאפשר שיח טבעי ברור וארוך יותר עם עוזר קולי.
את הבעיה הזו בדיוק מנסה צוות חוקרי אינטראקציית אדם – מכונה מאוניברסיטת קרנגי מלון שבארה״ב (יחד עם אחד ממהנדסי למידת המכונה של אפל) לפתור.
הפרוייקט נקרא WorldGaze והרעיון פשוט למדי – המשתמש ילך עם מכשיר הסמארטפון פתוח כך שהמצלמות יעקבו אחרי מבטו וינתחו אותו ואת מנח הראש בזמן אמת ב 3D. מדובר על אפליקציה של AI שתמצא על גבי המכשיר עצמו ותעשה שימוש בשתי המצלמות (קדמית ואחורית) ובכך תעזור להוסיף שכבה של דאטה לעוזר הקולי – ובכך קונטקסט עשיר יותר.
הבנה של מבט המשתמש יחד עם הבקשה שלו תאפשר אינטראקציה טבעית יותר ותאפשר לדבר בצורה שוטפת יותר, ממש כאילו שאלתם אדם ולא מכונה.
כך למשל אם תעמדו מול חנות תוכלו לשאול ״מתי החנות הזו נפתחת״ במקום להגיד את שם החנות המלא, לבחור איפה אתם נמצאים וכדומה.
הצוות טרם פרסם מוצר מלא, אלא רק הוכחת יכולת ונראה כי הפתרון עובד לא רק על ריטייל ןמרחב ציבורי , אלא גם על חפצים במרחב סגור (דמיינו למשל שאתם בחנות ורוצים לדעת עוד על הספה שמולכם…), וכן על בית חכם- מספיק להסתכל על הטלוויזיה ולבקש שתדלק וזהו..
הפיתוח אמור להתאים לשלל העוזרים הקוליים, ועל גבי כל הסמארטפונים,ושאפתני ככל שנשמע אפשר לדמיין את הנוחות שזה יכניס לחיינו.
עניין אחד שיש לתת עליו את הדעת הוא הצורך של המשתמש להחזיק את הסמארטפון מולו כל הזמן, דבר שאינו טבעי ואינו נוח, אולם אחד החוקרים ציין כי אחת המטרות היא להנגיש את יכולות ה AR (מציאות רבודה) על גבי הסמארטפונים – כלומר במקום שנלך עם הפנים למטה, נלך עם הפנים למעלה. הרעיון הוא להנגיש את המרחב הציבורי על ידי מציאות רבודה וטכנולוגיה קולית.
יש להניח כי בסופו של דבר פיתוח מסוג זה יגיע גם למשקפיים חכמות ולא ירחק היום שבו הבינה המלאכותית הזו תוכל לעקוב אחרי המשתמשים גם ללא מגבלה זו.
אם אכן הניסוי הזה יהפוך למוצר שלם זה עשוי להפוך את כל העולם הקולי כפי שאנו מכירים אותו לחוויה אחרת לגמרי. במחשבה על העולם העתידי שמשלב AR עם עוזר קולי ישנם אינספור פיצ׳רים ויישומים אפשריים בהרבה מאוד תחומים של מרחבים ציבוריים עם אינטראקציה בין אנשים, זיהוי פנים, אבטחה, קומרס ועוד.
העתיד יהיה מעניין, זה בטוח.