בשבוע שעבר נערך כנס המפתחים של גוגל עבור העוזר הקולי שלהם. גוגל כהרגלה בישרה על הרבה שיפורים, אבל הנושא המעניין ביותר הוא הגישה שלה לגבי ישות העוזר הקולי.
גוגל, כמו גוגל, רוצה שתשתמשו בה לחיפוש, בין אם מדובר בחיפוש בדפדפן, מובייל או דרך הקול שלכם. לשם כך היא תאפשר למפתחי האפליקציות הסלולריות לעשות אינטגרציה של עוזר הקולי אל תוך האפליקציות כך שתוכלו לחפש בקולכם גם עבור דברים ספציפיים כמו לפתוח את המדיטציה היומית, להתחיל ריצה, לצייץ ואם אתם בארצות הברית אפילו לבדוק מתי המשלוח שלכם מוולמארט מגיע.
זו אינה הפעם הראשונה שגוגל מדברת על שילוב של חיפוש בתוך האפליקציות שלה, אבל הפעם היא מרחיבה את הגבולות ובנוסף להכרזה כבר מכריזה על אינטגרציה כזו עם האפליקציות הפופולריות דוגמת ספוטיפי ,נייק, טוויטר, סנאפצ׳ט פייפאל ועוד. היא גם חושפת את הכלי למפתחים אשר מאפשר להם להכניס את העוזר הקולי בצורה פשוטה ישירות אל תוך האפליקציות שלהם. המשמעות ברורה- מעכשיו מתחיל תהליך של היפרדות מהמסך. מדובר בשינוי של מסע המשתמש במובייל והפיכתו לקל יותר בהרבה.
במכשירי הפיקסל שלה גוגל כבר מאפשרת ניווט קולי אבל עכשוי, בהינתן וכלי זה יכנס לשימוש מסיבי על ידי המפתחים, גוגל תוכל לאפשר לכם, המשתמשים, לבקש כל דבר בקולכם ודעת לפתוח את האפליקציה הרלוונטית. אסטרטגיה חכמה, בפרט כאשר המתחרות שלה לא מסוגלות להציע דבר דומה: אמזון בבעיה פשוט משום שהאפליקציה של אלקסה אינה מותקנת ישירות בכל סמארטפון, אפל ניסתה לפתוח את סירי ל״קיצורים״ אולם הדבר דורש מהמשתמש קונפיגורציה שאינה קלה או פשוטה (מה שמשאיר רק את המשתמשים המתקדמים מאוד בעניין, ובטח לא גורף שוק או משנה התנהגות) וסמסונג כפי הנראה תשלב את היכולת של גוגל ולא את של ביקסבי שלה (שנמצאת כרגע די מאחור מבחינת היכולת ושוק המפתחים שברשותה).
כמו כן גוגל תאפשר למשתמשים מתקדמים גם ליצור ״מילות קיצור״ משלהם, על מנת לבצע פעולות קוליות יעודיות (app shortcuts).
נוסף על כך מציגה גוגל דרכים חדשות לגילוי של פעולות שניתן לעשות בקול. במקרה הזה מדובר ברמקולים החכמים שלה המצוידים במסך והיא תאפשר למפתחי אפליקציות קוליות לייצר כרטיסיות שיאפשרו גילוי של תוכן נוסף בתחום המשחקים והחינוך – עוד רמז לכיוונים שגוגל חושבת שהם העתיד עבור מסכים משולבים קול.
כאן ניתן למצוא את כל הדברים החדשים בצורה מפורטת ,גם עבור המפתחים שביניכם