ניצנים של אסטרטגיה שמטרתה להכניס את החיפוש הקולי גם לדפדפן שלכם מעידים על השינוי האדיר שתוצאות החיפוש עתידות לעבור.
כולם מדברים על חיפוש קולי, השלב הבא באבולוציה של האינטרנט, או ההתפתחות של דפדפני האינטרנט אם תרצו. את העובדה שניתן בדפדפן הכרום ללחוץ על האייקון של הרמקול ולחפש בקול, כבר לא מעט אנשים מכירים, אולם עכשיו מתכוונת גוגל להחליף את החיפוש הקולי הזה ,בחיפוש המובנה של העוזרת הקולית שלה, דבר שוודאי ישפיע על תוצאות החיפוש ומבנה החיפוש עצמו.
הנ״ל מתוכנן כרגע רק עבור דפדפן הכרום במכשירי אנדרואיד (שבכל מקרה, העוזרת הקולית המובילה שם היא של גוגל), אבל זו אבולציה מוצרית בלתי נמנעת שככל הנראה בסופו של דבר תגיע גם לאייפון ולגם לדקסטופ.
אל מול גוגל יוצאת פיירפוקס בהכרזה על Firefox voice – היכולת לחפש קולית בדפדפן הדסקטופ שלה דווקא. אין לעוזרת המובנית שלה מילת קוד (כמו אלקסה, או היי גוגל), ויש ללחוץ על האייקון כדי לחפש (בדומה לגוגל), וכאמור היא נתמכת ככרגע רק באנגלית – אבל אם נביט על הכיוון הכללי, הרי שמדובר בהיערכות חשובה מאוד לקראת חיפוש קולי והצגת תוצאות מתאימות לחיפוש קולי.
כאשר נותנים תוצאת חיפוש קולי היא צריכה להיות קצרה, ממוקדת ובעיקר- ישנה תוצאה אחת, בניגוד לדף אינטרנט במציג 10 תוצאות וניתן לדפדף לדפים הבאים. בחיפוש קולי המשתמש מצפה לקבל תוצאה מאוד מדויקת וסביר להניח שדפדוף של מה 2-3 תוצאות לא יקרה, או יהיה מייגע מדי. אנו צפויים לראות שינוי במבנה תוצאות האינטרנט כך שיכילו פסקאות שמתאימות להקראה קולית בתור התוצאה הנבחרת.
ומה לגבי פרטיות? מוזילה משתמשת במנוע הבנת השפה שבענן של גוגל, כך שתיאורטית היא יכולה להבין כל דבר שגוגל מבינה, אולם היא טוענת שאינה שומרת את החיפושים הקוליים ושמשתמשים המעוניינים יכולים לשלוח לה פידבק לטובת שיפור השירות.