מאז ומעולם נחשבה ה BBC לחדשנית בתחומה וערכה ניסויים שונים בשוק המתפתח של עולם העוזרות הקוליות. היא גם קטפה פרסים על סקילים לחנות אלקסה, והרחיבה את מנעד שירותי התוכן הקוליים שלה – בין אם על ידי סקיל אינטראקטיבי של סיפור בדיוני (inpection chamber) ובין אם על ידי הרחבת תוכנית ה Cbeebies שלה לילדים עם לא פחות משלושה משחקים שונים באותו הסקיל .תוכניות החדשות והפרשנויות שלה קיבלו גם הן מקום נכבד והוצעו על גבי הפלטפורמות של גוגל ואלקסה בצורת Flash briefing (חדשות קצרות), פודקאסטים ואף נארזו בצורה מיוחדת בהודו למשל, לקראת הבחירות הקרובות. ניסויי תוכן הן רק אחת מהדרכים בהן משתמשת ה BBC כדי להבין את המדיה החדשה ודרך השימוש הנכונה בה.

היא אינה היחידה- שאלת השאלות עבור יוצרי תוכן (בפרט חדשותי) היא מהו הפורמט הנכון בקונטקסט הנכון ומהי הפלטפורמה הנכונה לעבוד דרכה.
ביוני האחרון במיני כנס בלונדון שנכחתי בו, אמר מנהל פעילות ה הvoice שלהם כי הם מתלבטים באשר לקול עצמו- האם תהיה ל BBC ישות אחת שמזוהה איתה, או שתפצל למתן שירותי תוכן רבים ומבוזרים. הנטייה אז היתה להשאר עם שירותי תוכן מבוזרים, אולם עלתה שאלת הכוח על הדאטה (שאלה שחוזרת על עצמה בכל שימוש בפלטפורמה שהיא, דוגמת פייסבוק). האם כדאי לגוף כמו ה BBC לשים את כל הביצים בסל אחד,דוגמת הפלטפורמה של אלקסה, כאשר הוא בעצם נותן את כל המידע והדאטה לפלטפורמה אחרת, או לפתח שירות משל עצמו. כעת מתברר שהארגון החליט ללכת על פיתוח עצמאי של עוזרת קולית בשם BEEB, בעלת מבטא בריטי, שתאפשר לגשת לכלל השירותים שמציעה החברה ותוכל להיות נגישה מסמארטפונים, טלוויזיות חכמות ועוד.
הכוונה אינה לפתח מכשיר ייעודי, אלא לפתוח את יכולות השירות לאינטגרציה של צדדים שלישיים, ובכך להרחיב את ההפצה. היתרון בפיתוח עוזרת קולית יעודית משלהם הוא שאין מוגבלות ליצירת התוכן בדרך מסוימת, כפי שמכתיבות אותן אמזון וגוגל, מה שמאפשר להם עוד ועוד ניסויי תוכן עד למציאת המתכון הנכון והמנצח (מה שנכון גם לגבי מוניטיזציה של השירות בעתיד, עם עוזרת קולית משלהם אין צורך בחלוקת רווחים).
ההכרזה מגיעה לאחר שה BBC נקטה שורת צעדים חריגים כשהוציאה את ערוצי הרדיו שלה מ Tune in ואת היכולת לשמוע פודקאסטים דרך העוזרת הקולית של גוגל ושירותים נוספים של ענקית החיפוש.
אין ספק כי מדובר במפנה שיכול לקבוע עבור רבות מחברות התוכן את המודל הנכון לעבודה בעולם הקולי, בפרט אם יש לך שירותי תוכן רבים ומבוזרים. מן הצד השני בל נשכח כי מהלך זה מתאפשר רק לחברה עם מותג חזק מאוד, שכן יש גבול למספר העוזרות הקוליות שמשתמש יעבוד איתן ויזכור את מילת ההשכמה ( ״beeb" במקרה זה) , עבור שירותים שונים. ר