כולם מדברים על העוזרות הקוליות אבל אף אחד לא מדבר על השינויים בהרגלי צריכת המדיה שישנו את עולם הבידור ויכולות האנגייגמנט של מותגים

שוק הטלוויזיות החכמות הולך ומתחמם כבר מספר שנים, כרגע עדיין ללא הצלחה משמעותית, אבל עם התפתחות הפלטפורמות הקוליות של אמזון וגוגל כבר ניתן לראות את שוק מכשירי האלקטרוניקה מחפש לעצמו אפשרויות אינטגרציה חדשות עם אחת מהפלטפורמות,שיאפשרו לשלוט על המכשיר שלו בעזרת קול.
הרעיון הוא פשוט ביסודו- במקום לחפש את השלט או להשתמש בסמארטפון כשלט, אפשר פשוט לדבר אל הטלוויזיה, להעביר ערוצים, לבקש סדרות לצפייה,להריץ קדימה או אחורה וכדומה.
אבל האינטגרציה של מכשירים בבית החכם אל העוזרות הקוליות לא נגמרת שם, אלא רק מתחילה, והאפשרויות עבור יוצרי תוכן הן אין סופיות.
המותגים החדשניים ביותר דוגמת Netflix, BBC וWarner Bros כבר עוברים טרנספורמציה עם תכוניות הדגל שלהם, בהן מייצרים תוכן יעודי לאינטראקציה קולית, משחקי קול מבוססים תוכן טלוויזיוני, בהם הרעיון הוא לאפשר לקהל לקבל שליטה על המתרחש ולספר את הסיפור.
כך לדוגמא בתוכנית הרדיו של ה BBC שילבו אודיו אינטראקטיבי שמאפשר למאזין לעצב את הסיפור על פי השאלות והתשובות שהוא נותן ומקבל, וכך מגיע למספר סופים אפשריים לתסכית.
הרעיון הוא לאפשר למותג לספר את הסיפור תוך כדי השתתפות פעילה של הקהל.
גם נטפליקס עשתה ורסיה משלה עם משחק קולי עבור העוזרת הקולית של גוגל לקידום הסדרה lost in space ואף הגדילה לעשות כאשר השתמשה בקולו של מספר הסדרה כדי לתת לשומע את החוויה במלואה.
הנעה לפעולה של הצרכנים ופעילות 360
אם לחשוב בצורה רחבה יותר, שירותי voiceעבור מותגי תוכן צריכים להשתמש גם במימד החברתי ובפעילויות של סושיאל מדיה על מת לגרום לצרכנים להיות מחוברים יותר למותג, מעבר למשחקים.
כך למשל ניתן להשתמש בשירותי קול עבור סקרים והצבעות לתוכניות ריאליטי או לתת הרחבה למשהו קיים- כמו הסקיל שפיתחה חברת לגו המאפשרת לילדים להקשיב לסיפורי לגו בזמן שהוא או היא בונים את הלגו עצמו.
עולם הקול הוא הטבעי לנו ביותר והדבר הראשון שכל תינוק לומד בעולם. העוזרות הקוליות מתחילות להחזיר היום עטרה ליושנה גם במימד הסושיאלי, על ידי קיבוץ משתמשים סביבן- בין אם ליד שולחן האוכל, או על ידי משחקי חברה,בדומה מאוד לימי הרדיו המוקדמים.
אין ספק שעולם העוזרות הקוליות רק הולך ומתפתח במתן כלים למותגים לבניית חווית 360 מסביב למותג, על ידי פיתוח כלים המאפשרים סטוריטלינג ואינטראקטיביות עם הצרכן.