כעת משיקה אמזון את Halo, צמיד כושר חדש המלווה באפליקציה ושירות מנוי חודשי. מה חדש כאן? אולי העובדה שהצמיד יודע לזהות מימדי גוף על ידי לקיחת תמונות וכן יודע להקשיב ולנתח את קולו של המשתמש באופן שיאפשר אחר כך מתן המלצות פרסונליות- דבר שלא קיים כרגע אצל המתחרות אפל ופיטביט (שגוגל הכניסה אליה את העוזר הקולי שלה לא מזמן).
הצמיד החדש אינו מצויד במסך כמו של המתחרים, והוא עוקב אחרי שינה, קצב לב וטמפרטורה (דבר שהפך להיות מבוקש מאוד בימי קורונה).
שני הפיצ׳רים המרכזיים שלו מעניינים ומטרידים כאחד – גם יצירת הדמיה תלת מימדית של מבנה הגוף ואחוזי שומן מחד וגם ניתוח של הטון בקול המשתמש, שניהם פיסות דאטה שניתן יהיה אחר כך למנף בכלל שירותי אמזון – בין אם דרך אלקסה, דרך הקניות שלהם וכדומה. דמיינו למשל את הסיטואציה שבה אמזון מודדת את הדופק של המשתמשים שלה ואת מצב הרוח שלהם כאשר הם משתמשים באתר הקניות שלה? דמיוני? כרגע טוענת החברה כי הפרטיות הינה נר לרגליה וכי כל הדאטה נמחק ואינו נשמר או נצפה על ידי בני אדם.
התמחור סביר, בעלות של 99 דולר ושירות מנוי של 4 דולרים לחודש, ויש להניח כי אמזון לאו דווקא מנסה לחדור לנישה הקיימת של מכשירי ספורט לבישים, אלא להכנס יותר לתחום הלייפסטייל- כזה שדואג שתישנו טוב, תעשו מדיטציה ונשימות וגם אחד כזה שידאג לספר לכם איך אתם מרגישים רק לפי הקול שלכם. על פי החברה, לא מדובר במיקרופון שמאפשר גישה לאלקסה, ולא כזה שנשלח אל השרתים של אמזון ונשמר שם, אלא שקטעי הקול נשלחים אל האפליקציה ומעוברים עיבוד מקומי – ניתוח של מספר פרמטרים כמו קצב ומהירות הדיבור שבסופם יקבע מצב הרוח של המשתמש. האפליקציה הסלולרית משמשת מעין ״יומן״ ואמורה להשפיע על יצירת הרגלים בריאים יותר אצל המשתמשים. יש להניח כי כרגע מודל הזיהוי הקולי מתבסס על מבטא אמריקאי ויהיה מעניין לראות האם וכיצד מזהה הצמיד קולות נשיים או מבטא של דוברי שפות אחרות.
באשר לפרטיות אמזון דאגה לציין בהודעה לעיתונות כי כלל תמונות הגוף נמחקות ונתנה באפליקציה אפשרות למשתמשים למחוק כל פריט דאטה שירצו ואף להוריד חלק מהאופציות.
מעניין לראות כיצד מתנסה אמזון בשילוב AI ולמידת מכונה בנושאים כמו בריאות (על אף שהאפליקציה או הצמיד אינם מוגדרים כמכשיר רפואי ולא הוגשו עבורתם בקשות לFDA האמריקאי כלל). גם טכנולוגית זיהוי רגשות דרך הקול אינה חדשה ובעבר רשמה עליה אמזון פטנט, אולם השילוב שלה כאן בקונטקסט של שימוש במחשוב לביש על מנת לעשות רפלקציה על הרגשות שלך כמשתמש הוא קונספט חדש ומרענן. עם זאת, עבור מי שדואג לכוחם ההולך והמתחזק של החברות הגדולות- אפל גוגל ואמזון לגבי הפרטיות שלנו – הרי לכם דוגמא מושלמת שבה נראה כי כולם רוצים חלק מהבריאות שלנו- בין אם הנפשית או הפיזית, על מנת להציע אחר כך על גביה, סט של מוצרים חדשים מעולם הפיטנס או הרפואה, על פי הצורך. שווה לעקוב מהי דריסת הרגל שתצליח לשים אמזון בתחום הזה.